Opleiding tot energetisch therapeut bij ZoMa Opleidingen

 

De natuur heeft ons veel te bieden. Gelukkig weten we vaker de natuur te vinden voor een oplossing, zoals bij lichamelijke ongemakken. Wanneer je verdiept in de natuurgeneeskunde raakt, ontdek je al snel de diepere waarheid achter lichamelijke kwaaltjes. Deze kunnen ons veel leren over hoe je in het leven staat en hoe je over jezelf denkt. Het lichaam heeft de beschikking over een zelfhelend vermogen, deze dient echter wel op de juiste manier geactiveerd te worden. Door een opleiding energetisch therapeut te volgen, kan je leren wat je moet weten om gebruik te maken van het zelfhelend vermogen. Zo leer je meer over de mens en kan je het leven van jou en anderen fijner maken.

Holistische werkwijze
Een energetisch therapeut pakt niet de kwaal zelf aan, maar gaat op zoek naar de achterliggende oorzaak ervan. Dit kan bijvoorbeeld een trauma zijn of iets anders dat het lichaam in de weg zit, om volmaakt te kunnen werken. Deze aanpak vertaalt zich in een holistische werkwijze die zijn oorsprong in de natuurgeneeskunde vind. Een energetisch therapeut kan diverse holistische manieren gebruiken om een probleem op te sporen. Met gebruik van de handen bijvoorbeeld, maar ook door de juiste vragen te stellen. Vaak wordt ervoor gekozen om een combinatie van diverse holistische technieken te gebruiken.

Verwerken van trauma’s
Wanneer je bijvoorbeeld een verkeerd zelfbeeld hebt of altijd maar kritisch over jezelf bent, kan dit zich openbaren in een lichamelijk probleem. Met medicijnen kan je het probleem oplossen, maar om de oorzaak aan te pakken, dien je verder te zoeken. Een opleiding energetisch therapeut leert je de tools die je daarvoor nodig hebt. Zo kan je voorkomen dat het kwaaltje telkens weer terugkomt. Je kan hiermee andere mensen helpen bij het ontdekken van hun achterliggende oorzaak en zo bijdragen aan hun geluk.